Ziua 1 – construirea si lansarea la apa a plutei.

Nimic nu este mai fain decat sa poti sa impartasesti bucuriile vietii cu cei apropiati. Iar cum pentru noi aceasta expeditie inseamna foarte mult, ne bucuram ca, in aceasta prima zi, am avut parte de prezenta si sprijinul catorva prieteni. Care au stat cu noi inca de ieri seara la Chetani.
Daca credeati ca a construi o pluta este usor, eh, va inselati amarnic.
Ne-am trezit pe la 8 dimineata cu gandul sa ne apucam imediat de treaba. 2-3 s-au dus in oras dupa lemne si placaj, 2 s-au dus sa umfle camerele de tractor (dat’ul la pompa nu este foarte util in astfel de cazuri) prin satul in care eram, iar restu au pregatit tabara.
Pe la ora 12 ne-am apucat efectiv de constructia plutei. Am legat barnele de camere, noroc cu tatal lui Ivo ca ne-a aratat cum sa facem asta, noua cred ca ne lua 2 zile. Apoi ne-am dat seama ca placajele pe care le cumparasem in prima faza nu erau bune pentru pluta noastra, asa am cumparat altele.
Dupa ce am batut placajele pe cele 2 jumatati de pluta, am coborat pluta la apa, pentru a lega si traversele. A fost foarte frumos, pentru ca toata operatiunea s’a desfasurat in apa, astfel ca ne-am racorit. Oricum, apa Muresului este foarte calda in perioada asta.
Intr-un final am reusit sa construim pluta, sa mutam bagajele pe ea, si sa plecam spre Nadlac, pe calea Muresului.  Am facut inainte de asta poza de grup cu toti cei prezenti la lansarea la apa a plutei.
Sa plutesti cu pluta pe Mures este destul de plictisitor, insa iti trece repede cand te arunci in apa ca sa te racoresti, sau cand vin repezisuri in care trebuie sa vaslesti repede sau sa te dai jos de pe pluta pentru a putea sa treci mai departe.
Am avut parte de multe peisaje frumoase, iar momentan suntem in amonte de una dintre cele mai mari cascade de pe traseu (cca 1m inaltime, foarte rapida). Am zis ca o sa vedem maine dimineata cum putem sa trecem cu pluta fara sa se dezmembreze si fara ca noi sa patim ceva.
Cum prietenii nostrii ne urmaresc aventura pe twitter, am avut parte de o vizita surpriza in seara asta din partea lui Ciulea, Lili, Cristian Gog si sotia, si prietenul lui Ciulea.
Acum, mergem la somn. Maine ne asteapta o zi interesanta cu 3 cascade. O sa mai uploadam cateva poze de pe traseu maine, cand ne mai linistim.
Pana atunci, va multumim pentru sustinerea pe care ne-o aratati aici si pe Facebook.
Echipajul dus CuPluta, over and out!

(maine mai multe detalii despre ziua de azi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>