Ziua 2 – cupluta și întâmplările neașteptate

Ziua 2 – cupluta și întâmplările neașteptate
Stau pe un scaun și dau din butoane cu speranța că nu voi adormi, ca ieri:). Pe fundal se aude sfârâitul lemnului ce arde și greierii ce nu mai contenesc a „greireri”. Mă gândesc că nu puteam să fim într-o aventură mai frumoasă decât cupluta. Ziua de azi chiar ne-a pus la încercare abilitățile de „marinari” dar și prietenia și umanitatea.
Dacă de dimineață a trebuit să descărcăm toate cele de pe plută ca să putem trece de o cascadă care amenința integritatea plutei pe după amiază am mai luat vreo 6 cascade dintre care ultima a fost ce-a mai tare. Viteza cu care curgea apa și precizia cu care a trebuit să navigăm matahala de 16m pătrați ne-o obosit peste măsură. Ne bucurăm totuși că în fiecare caz am avut alături oameni care au fost dornici să ne ajute. De exemplu la prima cascadă un domn care venise la pescuit a lăsat undița ca să pună umărul și să ne ajute la cărat iar la ultima un grup de copii de prin zonă ne-o spus de cascada ce ne așteaptă. Nu știu de ce dar au fost foarte drăguți și pe lângă faptul că ne-au filmat cu telefonul mobil și ne-au dat filmarea i-au îndrumat și pe colegii de suferință spre un chioșc din oraș de unde ne-am cumpărat ceva energizante hameice. În punctul ăsta mi-e egal că filmarea nu e la cea mai super mega tare rezoluție dar faptul că ei au venit de-a lungul râului, la mai bine de 30 de minute de comuna lor, doar pentru a ajuta niște străini tembeli cu o plută mi se pare mai mult decât suficient ca să-i numesc cei mai înfocați susținători din ziua 2. Aș vrea să le mulțumesc separat dar nu le mai știu numele (scuze băieți, dar dacă citiți asta, lăsați un comentariu).

Una dintre cascadele CuPluta

Vezi mai multe video din calatorii

În caz că nu știați viteza de curgere a apei e foarte mică, d-abia dacă am reușit în cele mai bune puncte să atingem 5 km/h. Vă zic asta pentru că vreau să știți de ce s-a întâmplat accidentul ce ne-a și obligat să acostăm.  No, stăteam noi așa și între două vâsle mai făceam câte un mișto (sau mai multe) de unul dintre noi. Apa curgea lin ducându-ne cu viteza ochilor mortului la vale când am constatat că pe partea dreaptă  râul curge mai repede… Dragul de Holerga a sugerat desigur să mergem pe acolo, nu de alta dar ca și noi nu cred că mai avea răbdare să înainteze mai mult pe loc. Așadar după două palete aka vâsle ne-am trezit că cineva ne sugea de zor. Era dragul de curent care s-a gândit să ne absoarbă spre partea dreaptă a malului unde…. (sunet de tobe, artificii, abadicsuri și alte nebunii din astea) ne așteptau doi copaci lăsați în apă. Ei bine ăștia doi erau puși pe fapte mari așa că ne-au articulat de nu ne-am văzut. Pe Holerga care-i mai plăpând din fire l-o dat jos de pe plută… Destul de nasol mai ales că Ivo și-a rupt lopata de vâslit și mâine va trebui să o reparăm cumva.
Dacă asta nu o fost de ajuns a început și să plouă. No, amu ce naiba să-i mai faci? Loviți în aripă pentru că nu ne așteptam să ne tragă curentul, zgâriați de coapacul din apă și udați de ploaia ce se anunța serioasă am decis că ar fi mai bine să „parcăm” pentru ziua de azi. Suntem destul de obosiți după cele 6 sau 7 „cascade”. Într-un fel mă bucur că am oprit, nu de alta dar Ivo a încropit o super mega gica faină tocană cu „di tăti” la ceaun.
Sunt sătul și somnoros, obosit dar bucuros, că sunt alături de niște prieteni foarte faini într-o aventură ce se pare că nu ne-a arătat tot ce poate de la început și sigur ne ascunde ceva după câteva unduiri are frumosului Mureș. Mi-ar fi plăcut să fim 100 de inși #cuvaporul pe Mureș și să navigăm. Până la o nouă audiție vă poftesc să urmăriți hashtag-ul #cupluta pe Twitter, să ne vizitați frumoasa pagină de pe Facebook și super dooper site-ul:)  Vă așteptăm și pe voi cu gânduri bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>