Ziua rezistentei – ziua 3

Cea mai matinala zi de pana acum. Trezirea la 6 dimineata pe o ceata relativ deasa pentru mijlocul lui iulie.

Dupa patania cu Adi in apa datorita unui curent prost judecat si abordat am decis sa fim vigilenti mai mult ca pana acum.
Traditionala cafea de dimineata s-a baut, pluta sa incarcat am trecut de la incaltaminte uscata la cea uda si hop la pluta viteji voiosi si determinati sa facem cat mai multi km.

Am trecut la vaslitul pe echipe. Cate o jumatate de ora vaslit, restul odihnit, sau de scris pe blog – cazul meu :)
Fiind duminica lumea era pe mal la un gratar, doar noi aveam sa avem parte de una extrem de intensa.

Ajunsi undeva in dreptul localitatii Aiud, stiam ca ne asteapta un baraj. (toata lumea de pe margine ne atentiona)
Aici a fost momentul extrem. Ne-am oprit, am inspectat cascada, si ne-am spus voiosi ,aaa pe asta o trecem fara probleme.
Zi si facut, am pornit spre mijlocul cascadei pentru a da piept aproximativ unor 30 de min de chin si neputinta.
La cascada se forma un fel de vid care intorcea apa 180 de grade (adica apa cazand din cascada se intorcea napoi inspre ea) iar cu noi a facut la fel. A inceput apa sa ne izbeasza pluta violent de peretele cascadei pana una din barnele de sustinere abea ca se mai tinea in streanguri.

Au urmat 20 de minute de izbire de perete care cred ca erau cei mai lungi 20 de min pentru fiecare din noi – sincer spunand 10 min mai mult in cascada … Nu stiu ce era la stiri si nu sunt deloc dramatic ci doar realist.

Am reusit sa iesim – prin sclipirea de geniu a lui Adi si Alex care au legat o sticla de o funie si au aruncat-o spre mal. Niste pescari au pescuit franghia insa nu puteau sa traga franghia la mal fiind ea prea grea iar firul prea subtire. In acest moment un domn a carui nume nu il stiu a trecut innot muresul de pe celalat mal sa apuce de franghie vazand gravitatea situatiei. A prins funia si impreuna cu pescarii ne-au tras la mal… Tin sa le multumim enorm pentru ca ne-au ajutat.

Dupa ce am improvizat o reparatie a plutei am mai navigat maxim 1 ora, eram rupti fizic si obositi psihic – am avut parte si de “prima cearta”
.
Am acostat am rasuflat am mancat – si am povestit la foc.
Noapte buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>