Ziua 6 – Sfantul Ilie

Am plecat devreme de la Alba-Iulia, incarcati cu optimism datorita vizitei de cu seara. Am ramas uimiti sa vedem asa multi oameni ca vor sa ne (re)vada si sa ne salute.

Vremea a fost excelenta, prielnica pentru a intra in ritmul de care aveam nevoie pentru a fi in grafic sa ajungem la timp in Nadlac. Faceam cam 4-5 km pe ora. Pana intr’un punct.
Dupa o pauza in care am mancat cu totii, iar eu si Ivo chiar am motait vre’o jumatate de ora, undeva pe la pranz, am plecat mai departe speriati de norii negrii ce se apropiau. Speram sa ne ocoleasca ploaia, cum a mai facut’o de vreo cateva ori pana acum.
Pe twitter si la telefon lumea ne anunta de vremea urata care era in orasele din vestul tarii. Multumim pentru grijile pe care vi le faceti pentru noi.
Dupa o ora am acostat pentru ca vantul sufla cu putere din fata, iar noi nu aveam spor deloc. Am facut foarte bine, pentru ca imediat a inceput furtuna. Am asigurat repede prelata de pe pluta, sub care am bagat toate bagajele, iar noi ne’am adapostit pe mal, sub niste salcii, cu pelerinele de ploaie pe noi.
Este foarte fain de vazut cu cata incredere Ivo roaga ploaia, vantul si pe Sf. Ilie sa se domoleasca, pentru a ne putea continua ziua in care mersesem excelent.
La un moment dat, in plina furtuna, in mijlocul Muresului vedem un om. Ne’am speriat la inceput, crezand ca a patit ceva, asa ca am strigat dupa el. Nu a raspuns, insa am vazut ca a inceput sa inoate in aval.
Ploaia si vijelia a durat aproximativ 3 ore. Noi eram deja uzi si inghetati de frig. Ne’am hotarat sa punem corturile, pentru a putea sa intram in sacii de dormit si sa ne schimbam in haine uscate.
A fost un moment frumos, pentru ca ne’a unit foarte mult si am lucrat foarte bine in echipa. Pe o ploaie torentiala, doi tineau prelata deasupra celorlalti doi care intindeau pe rand corturile. Apoi toti am mers sa luam rucsacurile cu haine.
Bineinteles ca, dupa ce am terminat de montat corturile si de intins prelata, ploaia s’a oprit. Totusi, a fost reconfortant sa ne incalzim si sa scapam de hainele ude de pe noi.
Pe seara am vrut sa facem un livecast, ne’am strans toti intr’un cort pentru asta, insa Ivo si Alex erau foarte obositi (de fapt toti eram), asa ca am renuntat la idee si am mers la somn.
A fost o zi plina si asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>