Ziua 11 – aproape de un nou record

Se scria duminica seara cand Albert a plecat dupa weekendul cu noi. Dupa a urmat o furtuna mare si transmsiunea live din cortul nostru.

Dupa cum lunea nici iarba nu creste, ploaia s-a decis sa nu se opreasca pana pe la 10 dimineata, cea ce ne-a oferit cateva ore in plus de odihna. Si asa am apucat sa plecam abia pe la 11. Curentii de apa insa sau revansat si noi inaintam in anumite zone si cu 10 km/h. Asa ne-au dus curentii pana seara cand am decis sa acostam si de nu ne tinea vremea in loc poate reuseam sa batem recordul de km pe zi stabilit ziua precedenta de 40,2… Poate faceam si 50 nu avem de unde sa stim.

Nu a lipsit vaslitul de urgenta pentru a evita un bustean in apa sau o salcie din mal.
In toata viteza buna care o aveam trebuia sa si franam (vaslit inpotriva curentului) pentru ca un domn aparent intr-o stare de ebrietate semiavansata a decis sa plece cu bacul (ala de transporta masini peste apa) si normal ca ne-am izbit de el…
Eu sunt bucuros ca am fost constienti de coliziune cu mult inainte de a se intampla si am incetinit pluta. Astfel am evitat sa ne lovim de partea din fata a bacului care din nou risc sa spun ne putea fi fatala.

Seara am primit iarasi oaspeti, desi am acostat intr’un loc destul de nasol, iar Iana ne’a gatit ‘kupre na paprice’ (ceva mancare slovaceasca traditionala, cu pui si smantana).

Salutari de pe apa lina a raului Mures.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>